Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

VeerKracht is een feitelijke vereniging zonder rechtspersoonlijkheid.
Er is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen bij Ethias afgesloten.


Gelieve de richtlijnen bij de activiteiten goed te lezen en te volgen ivm de inschrijving/overschrijving zodat de organisator niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Voor volgende activiteiten dient er te worden ingeschreven:
Zondag 6 oktober
Wandeling in Hobokense Polder

Wie 's avonds mee wil eten moet zich inschrijven voor 4 oktober bij de organisator.

Zondag 13 oktober
Wandeling in de Zoom-Kalmthoutse Heide

's Avonds is er gelegenheid - voor een beperkte groep weliswaar - om te blijven eten.
Gelieve tegen woensdagavond 2 oktober te laten weten of je mee aanschuift via e-mail bij de organisator.

Zondag 13 oktober
Wandeling te Sint-Blasius-Boekel

Indien je 's avonds wenst aan te schuiven om te eten gelieve dit VOOR 5 OKTOBER door te geven via e-mail bij de organisator.

Zondag 20 oktober
Cotthemroute (uitbreiding via Oombergen)

Na de wandeling kunnen de hongerigen zich spijzen in de brasserie De Gouden Leeuw, Marktplein 56, Sint-Lievens-Houtem. Reservatie is hier VERPLICHT. Inschrijvingen moeten ten laatste binnen zijn op zaterdagavond 12 oktober op het email adres van de organisator.
Let wel, reserveren is blijven eten.

Zondag 27 oktober
Bezoek struisvogelboerderij + wandeling in Aardenburg

Om organisatorische redenen graag inschrijving VOOR 22 OKTOBER AUB.

Oktober De activiteiten gaan altijd door. Weer of geen weer.
Zondag 6 oktober Twee activiteiten
Wandeling in Hobokense Polder ongeveer 10 km

Afspraak: 13.00 uur VVW Kruibeke Scheldelei 1 te Kruibeke.

We nemen om 13.30 uur stipt het veer van Kruibeke dus wees op tijd!!!!!!!

Tussen de Schelde, Hoboken en de industrie Blue ligt de Hobokense Polder met zijn 170 ha de grootste brok natuur in de stad Antwerpen.

De natuur kreeg hier vrij spel en er ontstond een waardevol en prachtig natuurgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen en een enorme rijkdom aan plantensoorten.

Opgelet: in dit gebied is de regel honden aan de leiband.

Er wordt een tussenstop voorzien maar gelieve een drankje mee te nemen aangezien de taverne zich op het eind van de wandeling bevindt.

's Avonds eten we in Martines Lusthof. Gelieve in te schrijven voor 4 oktober, er zijn 15 plaatsen gereserveerd. Inschrijven is mee eten!

Fietstocht te Dendermonde
Het betreft een route van ongeveer 28 km met startpunt te Dendermonde in café 't Nieuw Buffet op het Statieplein 30.

Afspraak om 13.30 uur met uiterste tijdstip voor de start om 14.00 uur.

Er zijn verschillende tussenstops voorzien om te verpozen en de dorst te lessen.

Nadien kunnen de liefhebbers nog mee gaan eten. (nog te bepalen)

Fietsverhuur: Het fietspunt aan het station van Dendermonde is in het weekend gesloten. Er kunnen wel bleu bikes gehuurd worden.


Zaterdag 12 oktober (nvdr: Nee dit is geen vergissing)
Wandeling Vinderhoute

Er zijn twee lussen, de grootste is ongeveer 8 km.
De wandeling start om 14.00 uur in de Molenslag in Vinderhoute, daar heb je parkeergelegenheid aan het kerkhof.
Er kan erna iets gedronken worden in café de Oude Kale in de Vijverstraat 43.
Indien interesse kan er ook iets gegeten worden in het Zoet gemoed in Zomergem, er is daar reeds afgesproken geweest na een fietstocht van VK.


Zondag 13 oktober Twee activiteiten
Wandeling in de Zoom-Kalmthoutse Heide

Op algemene aanvraag - tenminste toch van de deelnemers van vorig jaar - zetten wij 13 oktober nog eens de Zoom-Kalmthoutse Heide op het programma. Na een toch iets langere autorit vanuit Oost-Vlaanderen, word je opgewacht om 13.00 uur aan ons vertrekpunt: Bar/Restaurant "De Wolfshoek", Staartsestraat 57,4635 RC Huijbergen (Nederland!).

Van daar uit vertrekken we stipt, en onder leiding van Raoul - een geboren en getogen Essenaar die de streek kent als zijn broekzak - voor een gevarieerde en geregeld grensoverschrijdende (maar dan letterlijk!) wandeling door een brok natuur van maar liefst 60 km² vol heidevennen die omarmd zijn door uitgestrekte bossen. We schatten in om toch een 10-tal km te wandelen, langs zandwegen en door een soms wel glooiend landschap, zodat we zeker aanraden om je wandelschoenen en toch een beetje fitheid mee te brengen. En ook iets voor de dorst onderweg, want uiteraard komen we in de Heide geen enkel huis (laat staan een café) tegen.

's Avonds is er gelegenheid - voor een beperkte groep weliswaar - om te blijven eten op de manège. Vandaar is inschrijven voor de wandeling zélf niet nodig, maar wél hadden wij graag tegen woensdagavond 2 oktober geweten, indien u aanschuift voor een menu'tje van rond de 25 EUR, met keuze tussen 1 vlees- en 1 visgerecht (door de uitbater nog te bepalen).

Wandeling te Sint-Blasius-Boekel
Bijeenkomst: 13.15 uur / 13.30 uur - Café De Vliegende Hollander, Boekelbaan, 153 te 9630 Zwalm (tegenover Kerk Sint-Blasius-Boekel).
Start wandeling: 13.45 uur.
Afstand: 11 à 12 km met tussenstop.
Rustige wandeling in het glooiend landschap rond Sint-Blasius-Boekel en ja, wie heeft daar nu al van gehoord?
En onderweg hebben wij gevonden: Het Hol van Pluto.
Voor de liefhebbers is er aansluitend een spaghetti etentje aangeboden door De Vliegende Hollander voor de prijs van 10 euro.
Indien je wenst aan te schuiven gelieve dit VOOR 5 OKTOBER door te geven via e-mail bij de organisator.


Zaterdag 19 oktober Gegidst bezoek aan het Fort van Steendorp
Gids Roger Andries zal ons het militaire en historische belang van het Fort schetsen.

Het bezoek wordt voorafgegaan door een PowerPointpresentatie die dieper ingaat op het defensieconcept van België voor WO I, de krijgsverrichtingen tot de terugtocht uit het Waasland.

Het bezoek duurt ongeveer drie uur en is gratis wegens de sponsering van de VK kas.

De inschrijvingsperiode is ondertussen verlopen.
Er kan dus niet meer ingeschreven worden.

Afspraak: toegangshek Fort, Kapelstraat 202, 9140 Steendorp om 14.00 uur.

Er is ook een mogelijkheid om nadien samen een hapje te eten, gelieve dit bij de inschrijving te melden.


Zaterdag 19 oktober
Toneel MET'NIENEN te Aalst

Deze voorstelling is reeds uitverkocht.
Voor vrijdag 25 oktober zijn nog kaarten te krijgen. Dus we gaan het die dag proberen.


Zondag 20 oktober
Cotthemroute (uitbreiding via Oombergen)

Afstand: 14 km, afhankelijk van de weersomstandigheden kan deze route iets ingekort worden tot 12,5 km.
De Cotthem wandelroute is een aaneenschakeling van waardevol cultureel erfgoed en landelijk natuurschoon. Het rijgt Sint-Lievens-Houtem, bekend om haar markt en jaarmarkt, aan het groene en bosrijke Cottem en de buurdorpen Hillegem (deelgemeente Herzele) en Oombergen (deelgemeente Zottegem).
Centraal op het parcours liggen Cottembeek en de Baleiheuvel, deze laatste als een plots opduikende prelude op de Vlaamse Ardennen.

Start:
Op het Marktplein van Sint-Lievens-Houtem. Samenkomst aan het café Pallieter, Paardenmarkt 2, 9520 Sint-Lievens-Houtem (aan het Marktplein, overkant van de kerk) vanaf 13.00 uur. Start van de wandeling stipt om 13.30 uur.
Parkeergelegenheid op het Marktplein of parking Hofkouter achter het Marktplein.

De Romeinse heirbaan maakte 2000 jaar geleden deel uit van een uitgebreid netwerk van Romeinse wegen. De weg liep van Velzeke, via Oombergen, Sint- Lievens-Houtem, Borsbeke, Burst en verder naar Asse en zo naar Tongeren.
Tot in de 18de eeuw was dit de hoofdweg Aalst-Oudenaarde. Volgens de overlevering is Wellington met zijn leger over de heirweg naar Waterloo getrokken om er Napoleon te verslaan.

Aan het veldkruisje volgen we de weg richting kerk Oombergen. Ten tijde van de Romeinen moet dit een heerweg zijn geweest. Het kruis op de hoek van de driesprong, nu grondgebied Herzele (Hillegem) is nog één van de vroegere grenskruisen, die ook werden gebruikt als oriëntatiepunt gedurende besneeuwde winterdagen. De kruisen werden aangedaan tijdens de kruisdagen, als de priester de velden ging wijden.

Het gehucht Cotthem ligt aan een heuvelflank, in een bosrijke omgeving. Eeuwen geleden moet er een zeker Cota hebben gewoond. Cotthem is immers een verbastering van het Germaanse Cota haim, wat zoveel betekent als 'de woonplaats van Cota'.
Het gehucht ligt tussen Oombergen, Hillegem en Sint-Lievens-Houtem. Alles ademt er rust en stilte uit. Tussen het gulle groen staan nog oude, karaktervolle woningen waarvan er enkele tot een eethuis zijn omgebouwd.

Na de wandeling kunnen de hongerigen zich spijzen in de brasserie De Gouden Leeuw, Marktplein 56, Sint-LievensHoutem.
Reservatie is hier VERPLICHT. Inschrijvingen moeten ten laatste binnen zijn op zaterdagavond 12 oktober op het email adres van de organisator.
Let wel, reserveren is blijven eten.


Vrijdag 25 oktober
Toneel MET'NIENEN te Aalst

Twee vrouwen uit Aalst. Zussen. Vriendinnen. Spiegels voor elkaar. Hun levens zijn verweven. Elke week komen ze samen om te kaarten. Maar het kaartspel is bijzaak. De essentie zit hem in wat ze met'nienen doen. Ze praten. Over mannen, kwalen en kinderen. Over het leven. En de dood. En de sluimerende zekerheid dat die hen stilletjesaan aan het inhalen is. Gelukkig heeft niemand ooit gezegd dat tragiek niet uitermate komisch mag zijn.

Datum: vrijdag 25 oktober 20.30 uur Toneelatelier - Meuleschettestraat 32 - 9300 AALST
http://www.toneelatelier.com/producties/metnienen

Voor wie wil meegaan: graag een mail naar de organisator voor 18 oktober die zorgt voor de reservatie. Na deze datum kan er niet meer gereserveerd worden.
Afspreken doen we ter plaatse om 20.00 uur.


Zondag 27 oktober Twee activiteiten
Bezoek struisvogelboerderij + wandeling in Aardenburg

Een bezoek aan een struisvogelboerderij (www.destruisvogel.nl) is niet alleen plezant, het is nog leerrijk ook. Wist je bijvoorbeeld dat je van 1 struisvogelei 5 cakes kunt bakken? Kom het te weten tijdens ons bezoek.
De rondleiding kost 5,- euro en start exact om 12.30 uur. Deze duurt ongeveer 1 uur. Gelieve tijdig aanwezig te zijn.

Voor de liefhebbers: u kunt nadien proeven van de zelfgemaakte cake, likeur of iets anders.

Adres:
Familie de Bruijckere - Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Hogeweg 1
NL-4524 KG Sluis
(tussen Sluis en Aardenburg, richting Heille)

We rijden enkele km's verder en verkennen Aardenburg met de wandelroute "De Omloper van Aardenburg". We kunnen parkeren aan de Kaai.

Dit is een wandeling van ±7 km. Onderweg is er een mix van natuurelementen in een historische omgeving.

Om de dag af te sluiten hebben wij voor de levensgenieters gereserveerd in 's Lands Welvaren.
Gelegen aan Kaai 4 te 4527 AD Aardenburg.
Deze mensen hebben ons een interessant voorstel gedaan qua menu:
Scholfilet, varkenshaas, kip Normandië, kosten 16 euro.
Zalmfilet 17,50 euro.
Lamssteak 19 euro.
Alles met sla, groentjes, friet, aardappelpuree, aardappelkroketjes, mayonaise, tartaarsaus.

Om organisatorische redenen graag inschrijving VOOR 22 OKTOBER AUB.

Voor de struisvogelboerderij dient gereserveerd te worden zodat men kan bepalen of er een 2de gids moet worden voorzien.

Het restaurant heeft gevraagd om de keuze van menu ook door te geven zodat ze zich al kunnen voorbereiden.

Wandeling te Roborst
Wandelen in de Zwalmstreek waar we starten in het dorpje Roborst, één van de 50 mooiste dorpjes van Vlaanderen.
Prachtige hoekjes, mooie kantjes, landwegen, onverharde paadjes, we zullen het allemaal op onze weg krijgen.
Om eventjes te pauzeren is een tussenstop voorzien.
Bijeenkomst: 13.00 uur Café 't Bareelken, Borstekouterstraat, 101 te Roborst
Start: 13.30 uur
Afstand: ongeveer 12 km
Na het wandelen kan de honger worden gestild in één van de restaurantjes die de zwalmstreek rijk is.